Gilles Borgonjon en Viktor Daem kleuren Grand Prix podium in Kronenberg!

Gilles Borgonjon en Viktor Daem kleuren Grand Prix podium in Kronenberg!

Tijdens de 1.45m Pro Tour Grand Prix wist Christian Ahlmann de concurrentie achter zich te houden met zijn 10-jarige hengst, Daggi. Eerder deze week won het paar al de 1.40m kwalificatierubriek.

Na een barrage met acht hield Ahlmann de Belg, Gilles Borgonjon met Just Him (Toulon) achter zich. Borgonjon volgde op net geen seconde verschil en bleef daarbij nipt voor op Viktor Daem met Odiamant Van 't Laar (Diamant de Semilly). Enkel de top drie slaagde erin de herkansing foutloos af te werken.

De Belgische springruiter schreef ook de vierde plaats op naam met zijn Elvis Ter Putte-merrie, Priscilla. De top vijf werd afgewerkt door Thailand's Alexander Davis en Cecanto (Centadel).

Niels Fockaert en Brent Gaublomme scoren

Eerder diende Niels Fockaert, Bruno Martins Costa voor zich te dulden in de 1.35m rubriek. De stalruiter van Marlon Zanotelli bleef met Laigrade (Heathrow) nipt voor op Niels Fockaert en Noah. De top drie werd afgewerkt door Nick Vrins en de 8-jarige Mosito vd Helle-dochter, Qoreen. Een peloton Belgen volgde buiten het podium, met Stijn Timmerman en Histoire d'Ermisserie (Cornet Obolensky) op kop.

In de 1.35/1.40m rubriek op tijd sprong Brent Gaublomme op het podium. Filippa Enmark won de rubriek met KWPN-merrie, Iletto (Eldorado vd Zeshoek). Het duo bleef Christian Ahlmann met Querido VG Z (Dominator 2000 Z) en Brent Gaublomme met Air Love Bull's Eye Z (Air Jordan Z) voor.

Alle uitslagen