Geslaagd VLP-kampioenschap endurance te Stekene

Geslaagd VLP-kampioenschap endurance te Stekene
Op zondag 11 augustus ging de CEN Stekene door waarvoor tevens het VLP kampioenschap 2019 gold. Slechts twee weken na een sterke opkomst op het Flanders Endurance Festival te Lanaken (CEN/CEI*/CEI**) was de opkomst dan ook beperkt daar verschillende paarden zich nog in hun verplichte rustperiode bevonden.

In de initiatiereeks 20 km waren er 24 deelnemers waarbij Maarten De Vos met de Arabische volbloed Arven ging lopen met de eerste plaats. De wedstrijdreeks 30 km bestond eveneens uit één lus en was de eerste reeks die in aanmerking kwam voor het VLP kampioenschap. Winnaar op deze afstand en tevens VLP-kampioene was Saskia Van Wassenhove met haar 9-jarige merrie Délice.

In de 40 km waren er 20 inschrijvingen en ook hier ging de eerste plaats, en dus kampioenstitel, naar een VLP-combinatie; namelijk Mireille Wils met Radja. De kaarten lagen anders in de 60km afstand want daar werd LEWB amazone Clementine Truffet met Adji reekswinnaar. De eerst volgende VLP combinatie was Eva De Vlieger met Ektibar op de derde plaats welke VLP kampioen werden in hun reeks.

In de hoogste reeks (80km) was de opkomst beperkt tot 4 combinaties waaronder 2 VLP'ers.  Ingrid Celen werd reekswinnaar en VLP kampioen met Semini Van De Riethoek.

De Equistro 'Best Condition Award' ging naar de Nederlandse Bo Van Aart met Tassili.

VLP-kampioenen 2019 :

30km :  Saskia Van Wassenhove met Délice

40km : Mireille Wils met Radja

60km : Eva De Vlieger met Ektibar

80km : Ingrid Celen met Semini Van De Riethoek

Bron: VLP