Frederic Marien beste Belg in Grand Prix kwalificatie van Opglabbeek

Frederic Marien beste Belg in Grand Prix kwalificatie van Opglabbeek

In Opglabbeek ging de dag van start met twee rubrieken van de CSI1* competitie. Er werd rechtstreeks tegen de klok gesprongen en de overwinning ging naar Margareth Eikner. In het zadel van Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte) kon ze een foutloze ronde springen in 57,45 seconden. 

Frederic Marien verdedigde de Belgische eer. In het zadel van Corriere 3 (v. Corrado I) liet hij het hout onaangeroerd en klokte hij af in 57,56 seconden. Stanislav Teder en Funky Blue (v. Zirocco Blue VDL) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 57,82 seconden. 

Ciaran Dreeling (Hertog Jan) en Kerstin Deakin (Qlicious) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Bart Clarys kon zich met Katharina DW (v. Calvaro) ook klasseren. Het duo sprong een foutloze ronde in 62,86 seconden, goed voor de twaalfde plaats. 

In het 1m10 kon Ine Jassen voor de tweede dag op rij winnen. Ze rekende op Ici d'Or van de Klothoef (v. Toulon) om in 28,52 seconden een foutloze ronde te springen. Giel Vangeebergen (Paricval) en Floor Janssen (Happy) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

In het 1m20 voerde Elisa Loconsole een Belgisch podium aan. In het zadel van Diamond Touch d'Amas Z (v. Don't Touch) sprong ze een foutloze ronde in 59,71 seconden. Emilie Bouckaert en Power Girl vd Heffinck (v. Jamal vd Heffinck) namen de tweede plaats mee naar huis. Voor hen was er een nulronde in 59,84 seconden. Aurelia Guisson en Quidorada vh Legitahof Z (v. Quidam de Revel) maakten het podium compleet. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 60,35 seconden. 

Alexander Kumps kon zich met Pokerface GV (v. Dieu Merci van T&L) op de vijfde plaats klasseren. 

Klik hier voor alle resultaten