Familie Philippaerts en Gregory Wathelet scoren in Thermal!

Familie Philippaerts en Gregory Wathelet scoren in Thermal!

In Thermal regeerden de (voormalige) paarden van team Philippaerts en Gregory Wathelet in de 1.50m slotrubriek. Uiteindelijk won Conor Swail met Thibault Philippaerts en Nicole Mestrom hun voormalige Theo 160.

Theo 160 is nog steeds in eigendom van de familie Philippaerts. "Enkele maanden terug voelde hij niet helemaal in de haak," vertelt Conor Swail. "Hij wou nog zijn best doen maar ik voelde dat hij wat vertrouwen kwijt was. Toen heb ik wat stappen terug gezet, basis oefeningen thuis gedaan en ik ben blij dat we terug de 'flow' gevonden hebben. Kijk nu gewoon, prachtig!"

Swail en de zoon van Christian bleven als enige dubbel nul in de 1.50m slotrubriek. Op het podium volgde Ilan Ferder met de 10-jarige BWP-ruin, Nadale van Dorperheide (Zilverstar T). De ruin, die eerder werd uitgebracht door Sofia Westborg, komt uit de fokkerij van de familie Philippaerts.

Gregory Wathelet, zette druk in de barrage, maar nam op het einde genoegen met de derde trede van het podium. Wathelet plaatste zich in het zadel van de Clarimo-zoon, Clarity.

Verder lieten nog verschillende Belgische paarden zich opvallen. Zo loodste Kardenta Van' t Meerhof (Cardento), de Amerikaanse Elisa Broz naar de vijfde plaats. Echo de Virton, een sBs-ruin van Vagabond de la Pomme, plaatste zich met Marie Valdar Longem op de zesde plek. 

Ook Bonita vh Keizershof Z (Bustique) plaatste zich. Onder het zadel van Ali Ramsay sprong de 12-jarige merrie naar de achtste plaats.