Vooruitblik naar Eventing Waregem

Vooruitblik naar Eventing Waregem
Vandaag gaat 'Eventing Waregem' van start. Gedurende vier dagen wordt er op drie niveaus gestreden om het eremetaal, namelijk CIC1*, CIC2* en CICO3*. Het is vooral uitkijken naar de CICO3*. Verschillende landen komen in deze Nations Cup aan de start. In deze reeks zal ook dit jaar opnieuw het Belgisch Kampioenschap verreden worden.

Vandaag wordt er gestart met de dressuurwedstrijden. De dressuurringen zijn op de Waregemse Renbaan geïnstalleerd en gedurende twee dagen komen alle combinaties hier in de ring om hun dressuurproef te tonen. Op zaterdag is het tijd voor de Jumping. Deze zal plaatsvinden in het Sport Vlaanderen sportcentrum.

Op zondag is het uitkijken naar de Cross Country. Alle ruiters en paarden zakken dan af naar het domein 'Hemsrode' in Anzegem om de allesbeslissende Military te rijden. Elk jaar komen rond de 20.000 toeschouwers naar het kasteeldomein om te genieten van de sport. Er zal gecrost worden van 8u30 tot 17u30 en rond 13u zal de hoogste reeks van start gaan. Daarnaast is er ook een Lifestyle beurs met heel veel stands op het domein. De inkom op zondag bedraagt 10 euro, kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang.

In de Nations Cup zal ons landenteam bestaan uit: Steve Van Winkel (Airkan Sylvester), Valentine Steeman (Beauty Boy), Karin Donckers (Lady Brown) en Joris Vanspringel (Lully des Aulnes). Bij andere landen zien we dan nog enkele andere bekende namen zoals Tim Lips, Dirk Schrade, Zara (Phillips) Tindall, Andreas Dibowski, Laura Collet, Alice Naber-Lozeman...

In het Belgisch Kampioenschap komen er zeven combinaties aan de start. Naast de leden van het Belgische team zullen we ook nog Lara De Liedekerke-Meier (Mighty's Match), Tom Van Den Broeck (FF Welldone) en Wouter De Cleene (Alaric de Lauzelle) aan het werk zien.

Klik hier voor alle informatie.