Voor 1 van deze 19 ruiters wacht misschien de ultieme eventing droom

Voor 1 van deze 19 ruiters wacht misschien de ultieme eventing droom
Vanmiddag werd in de Berghoeve te Tongeren de shortlist van onze kandidaat-combinaties voor het Europees Kampioenschap voor landelijke ruiters eventing aan de pers voorgesteld. Dit EK gaat door van 27-30 juli 2017.

Ons land heeft een lange traditie met eventing. Onze eerste deelname dateert van 1963. In 1985 werd Herman Arnauts Europees kampioen met Varras. Juul Mertens liet individueel een derde plaats optekenen in 1987. Nick Van Laer wist in 2003 de eerste plaats te bemachtigen met het team en werd individueel tweede. Vanuit hun geleverde prestaties werd beslist om Herman Arnauts tot chef d'équipe te promoveren. Herman laat zich bijstaan door een gans team waaronder ook Juul Mertens. Nick Van Laer berust de taak om het team dressuurmatig bij te staan, voor springen is deze taak weggelegd voor Raf Koremans. Het begeleidingsteam bestaat verder uit Danny Devos, Leo Vermeiren en Toine Loos. Dit team volgt en begeleidt onze ruiters al 2 jaar.

Onze EK-ruiters gaan stevig weerwerk krijgen van Duitsland, Nederland, Engeland, alsook van Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Hongarije, Portugal, Spanje en Zweden hebben hun deelname nog niet bevestigd.

De ganse LRV hoopt dat de Galgenberg in Tongeren gehuld mag zijn in onze 3-kleur. Voor de organiserende LRV Riksingen zullen het spannende tijden zijn. Ze organiseren niet alleen het EK maar ook een aantal van hun leden staan op de shortlist. Voorlopig staan er nog 19 combinaties op de shortlist maar tegen begin juli wordt de knoop definitief doorgehakt en worden de namen bekend van de 6 teamruiters, alsook de 2 individuele starters.

Shortlist Ruiter - Paard
1 Arnauts Michiel - Idalco
2 De Bolle Julie - Calipso van het Vitseroel,
3 De Cleene Wouter - Boy
4 De Cleene Wouter - Alaric
5 Everaert Rob - Etamoro van de Zelm
6 Hermans Bart - Gorki van de Perdjeshoeve
7 Poelmans Lore - Camelot van het Strateneinde
8 Poelsmans Lore - Hermes van het Strateneinde
9 Poelmans Calle - Isolde van het Strateneinde
10 Revyn Nele - Caesar
11 Smeets Dirk - Icarus de Casmir
12 Smet Ronny  - Gina van 't Plutoniahof
13 Smeyers Thomas - Indezz
14 Steegmans Raf - Vencor
15 Sterkens Peter - Enzo G
16 Swaans Kevin - Ferrum van de Nachtegaele
17 Vandenzavel Sarah - Ito v/h Panishof
18 Van Asselberghs Philippe - Esprit
19 Verwimp Jarno - DV8

"Alles begint met een droom" , volgens Chrétien Hansen, voorzitter van LRV Riksingen vzw en deze droom wordt mede mogelijk gemaakt door de stad Tongeren, LRV,  KBC, SBB, AVEVE, Woodyfence en heel veel helpende handen.

Hopelijk staan de Europees kampioenen op onze shortlist! Wij wensen hen alvast veel succes!

Klik hier voor meer info