Valentine Steeman bovenaan in CIC* Maarsbergen

Valentine Steeman bovenaan in CIC* Maarsbergen
Joris VanspringelVorig weekend wist de Belgische eventingamazone Valentine Steeman met haar Fidji du Fleury-zoon Polo de St.-Eleuthère tweede te worden in de CIC* sectie b-rubriek van eventing Maarsbergen (NL). Steeman en Polo konden de tweede plaats bemachtigen met 51 strafpunten.

Valentine Steeman begon met de eerste plaats in de dressuurproef, en wist die te behouden tot na de springproef die ze foutloos aflegde. In de cross country kreeg ze echter 4,4 tijdsfouten aangerekend. De Nederlandse Jeanette Chardon en Vienna (v. Romeo B) bleven foutloos over de hele lijn en wonnen zo deze rubriek. Marcelle De Kam en Velly Telly pakten de derde plaats voor Nederland.
Ronny Thijs en Happy vd Bakkershoeve (v. Bufero vh Panishof) deden het ook goed. Zij werden vierde met 56,9 strafpunten na een foutloze springproef en 4,4 tijdsfouten in de cross country. Voor Hendrik Degros en Crackerjack (v. Casir Ask) was er een zevende plaats terwijl Anne Laure Calicis 21ste werd met Aquimus (v. Camus).

In de CIC2* won de Duitse Jule Wewer met Just Kito. Deze combinatie kon hun strafpuntentotaal op 50 houden nadat ze van start gingen met een elfde plaats in de dressuurproef en daarna dankzij een foutloze spring- en crossproef naar de eerste plaats klommen. Met 52,6 strafpunten werd de Nederlandse Elaine Pen met Dostowjeski tweede. Duitsland pakte ook de derde plaats met Gregor Bensmann en Nick Quik.
De beste Belg in deze proef was Hendrik Degros. Hij startte met de Cardento-zoon Ardenco en werd veertiende na twee balkfouten in de springproef en 15,2 tijdsfouten in de cross country. Joris Vanspringel en Fyona vd Holtakkers (v. Argentinus) werden 20ste nadat ze van start gingen met een 28ste plaats in de dressuurproef, foutloos bleven in de springproef (18e plaats) maar dan weer 14,4 tijdsfouten in de cross country meekregen.

Bron: Equnews
Foto: Equpics