Rik Heylen nieuwe eventing kampioen

Rik Heylen nieuwe eventing kampioen
Rik Heylen TongerenNet zoals vorig jaar vond het Belgisch Kampioenschap Pony's ook dit jaar plaats op de nationale eventing in Tongeren. De 14-jarige Jasper Peeters, kampioen van vorig jaar, kon zijn titel met Kandor van Orchid's (v. Kanshebber) dit jaar niet vernieuwen en eindigde op de zevende plaats met 78,8 strafpunten. De nieuwe kampioen werd Rik Heylen (15) uit Lille. Hij kon de eerste plaats bemachtigen na de jumping die hij foutloos aflegde. In de cross country kreeg deze combinatie 6,8 tijdsfouten aangerekend. Heylen eindigde met 55,2 strafpunten.

Jorich Spits, die vorig jaar al tweede werd, pakte ook dit jaar de zilveren medaille. Dat deed hij met de elfjarige Emmickhoven S Diego-dochter Galinka. Deze combinatie had na een balk in de jumping een totaal van 60,3 strafpunten. Dat was evenveel als Imke Peeters en Lars (v. Le Matsjo), maar deze laatste combinatie werd derde omdat Spits en Galinka dichter bij de optimale cross countrytijd zaten.

Rik HeylenNaast het BK voor Pony's namen de Belgische eventingruiters het ook tot Z-niveau tegen elkaar op. Christian Chabot en Barlison (v. Radisson) wonnen de Z-rubriek met 82,9 strafpunten. Deze combinatie wist als enige foutloos te blijven in de springproef maar kreeg wel 22,4 tijdsfouten mee in de cross. Florence Ysebaert en Adamo DH (v. Aljano) kregen 18,4 tijdsfouten in de cross country aangerekend en hadden naast 6 tijdsfouten ook 2 balken in het springparcours. Desondanks werden ze tweede met 86,2 strafpunten.
Clara Davoine en Unica vh Neerenbosch (v. Jacco) werden derde met 101,6 strafpunten.

Dankzij een samenwerking met Jeffrey Fierens van de website www.nifin.be , kan Equnews voortaan ook de actie foto's van de Belgische eventingwedstrijden in de desbetreffende artikels gebruiken.
Alle foto's van deze CNC zijn op zijn website terug te vinden.

Bron: Equnews
Foto's:  Nifin