Raf Steegmans pakt overwinning Z op eventing Zutendaal

Raf Steegmans pakt overwinning Z op eventing Zutendaal
Voorbije zondag startten diverse eventingruiters op de eventing van Zutendaal tijdens de LRV proeven van Aspiranten tot Zwaar. Voormalig LRV directeur Raf Steegmans bewees zich met Faranto vd Caetsbeek als beste in de klasse Zwaar van in totaal twaalf geklasseerde deelnemers. Steegmans pakte een tweede plaats in de dressuurproef met 49,7 strafpunten, maakte 1,2 tijdsfouten in de cross country en had een pechbalkje in de springproef. Zo eindigde hij op de eerste plaats met 54,9 strafpunten. De tweede plaats was voor Steven Konings en Calvana S Z (foto) met 56,4 strafpunten. Zij scoorden iets minder in de dressuurproef, maar bleven volledig foutloos in zowel het cross- als het springparcours. Jana Guffens pakte met Adorable vh Heidehof de derde plaats met een totaal van 57,9 strafpunten. Sven Grouwels werd vierde met Fenner, Philippe Van Asselberghs en Esprit werden vijfde.

In de klasse Midden won Stefaan Vierendeels met Figor de Bogaerde. Zij verzamelden slechts 49,5 strafpunten en waren zo 2,5 punten beter af dan Jelle Kumps en Ziezo. Bart Van Mulders reed Endro Van 't Neerhof naar een mooie derde plaats.

De klasse Licht werd verdeeld over drie ringen. In ring 2 won Joris Brebels met Veni Vidi Vici (43,3), Lucas Appelen en Benor vh Klokkenhof wonnen in ring 3 (56,9) en in ring 4 won Philippe Van Asselberghs met Honki Tonki Boy (47,8).