Oliver Townend breekt records op eerste dressuurdag Badminton Horse Trials

Oliver Townend breekt records op eerste dressuurdag Badminton Horse Trials
De eerste dressuurdag van de Badminton Horse Trials zit erop. Het is Oliver Townend die de smaak van de overwinning te pakken heeft na zijn glorieuze deelname vorige week in de Kentucky Horse Trials waar hij met de winst naar huis ging. Last van een jet-lag lijkt de Brit hier niet te hebben want samen met Cillnabradden Evo (v. S. Creevagh Ferro) brak hij alle baanrecords in Badminton met een fantastische 19.7 strafpunten.

Dat brengt hem op een zeer gunstige uitgangspositie voor de cross country zaterdag met maar liefst 5 punten voorsprong op de huidige nummer twee. Dat is Tom McEwen en zijn Toledo de Kerser (v. Diamant de Semilly) die met 24.7 strafpunten voorlopig op een tweede plaats staan. Piggy French en haar Vanir Kamira (v Camiro de Haar Z) volgen dan met 26.0 strafpunten op de derde plaats.

Met nog een vierde plaats voor Kitty King en haar Vendredi Biats en een vijfde plaats voor Millie Dumas met Artistiek beloofd het de komende dagen nog spannend te gaan worden. Die druk zal ook Chris Burton voelen. De Australiër staat met zijn Graf Liberty precies 8 strafpunten achter Townend op een zesde plaats.

Morgen volgt het tweede deel van de dressuur waarbij de druk nog wel eens opgevoerd kan gaan worden.

Merel Blom en haar Rumour Has It N.O.P. eindigden in hun dressuur met 40.2 strafpunten.

Resultaten

Live meekijken