Karin Donckers op twee na de CCI2* cross-country

In het Franse Pau wordt momenteel een internationale eventing verreden op twee- en vierster niveau. In beide reeksen komt onze landgenote Karin Donckers aan de start. In de tweester staat ze na de cross goed geklasseerd.

Onze landgenote stond na de dressuur op een derde plaats met de achtjarige merrie Jalapeno (v. Chilli Morning). Vandaag kwamen zij foutloos en binnen de tijd door de cross. Hierdoor blijven ze op 42.2 strafpunten staan en stijgen ze naar de tweede plaats. Enkel de Fransman Aurelien Leroy weet het beter te doen met Boyjoyce Chavannais (v. Radco D'Houtveld). Zij crossten foutloos, maar kwamen twee seconden buiten de tijd door de finish. Zij hebben nu 41.9 strafpunten en staan aan de leiding. Op de derde plaats zien we Geoffrey Soullez en Sacre Louvo (v. Papillon Rouge) met 44.5 strafpunten. Ook zij bleven foutloos en binnen de tijd in de cross.

De top vijf wordt vervolledigd door opnieuw Aurelien Leroy, ditmaal met Seashore Spring (v. Erudit) en Maxime Livio met Tina de la Fieffe (v. Chef Rouge). Zij hebben respectievelijk 45.3 en 45.5 strafpunten.

Karin Donckers nam ook Lamicell Iris (v. Favoritas XX) mee voor de CCI2* in Pau. Na een foutloze cross binnen de tijd stijgen ze van plaats 31 naar plaats 15 met in totaal 53.7 strafpunten.

In de CCI4* staat Michael Jung nog steeds aan de leiding. Nu wel met Fischerrocana FST (v. Ituango), waar hij na de dressuur vierde mee stond. Hij reed een foutloze cross, maar was één seconde buiten de tijd waardoor hij 0.4 strafpunten aangerekend kreeg en nu op 44.2 strafpunten staat. De Fransman Maxime Livio is momenteel tweede met Talao des Mers (v. Iolisco de Quinhon). Na een foutloze cross binnen de tijd heeft hij nog steeds 45.3 strafpunten en stijgt hij vijf plaatsen. De Brit Nicola Wilson blijft op de derde plaats staan met One Two Many (v. Chacoa). Zij kregen in de cross 2.8 strafpunten aangerekend en hebben nu een totaal van 46.4 strafpunten.

De top vijf wordt vervolledigd door Jonathan Paget met Clifton Signature (v. Esprit LB) en Michael Jung met Fischertakinou (v. Jaguar Mail). Zij hebben respectievelijk 48 en 48.1 strafpunten.

Karin Donckers en Fletcha Van 'T Verahof reden een foutloze cross, maar kregen 13.2 strafpunten aangerekend voor tijdsoverschrijding. Hierdoor komen ze nu met 57.1 strafpunten op een zestiende plaats te staan.

Klik hier voor de resultaten van de CCI**.

Klik hier voor de resultaten van de CCI****.