Karin Donckers: "Ik ben heel blij met dit resultaat"

Karin Donckers: "Ik ben heel blij met dit resultaat"
Karin Donckers heeft haar reputatie als dressuurcrack weer alle eer aangedaan. Met de pas negenjarige Fletcha van ’t Verahof zette ze een topdressuurproef neer die haar 42,3 strafpunten opleverde en een voorlopige zesde plaats. Ze was zelf ook heel tevreden met deze proef: “Ik ben echt heel blij met Fletcha. Mijn doel was om tussen de 40 en 43 te rijden en dat is gelukt. Het was wel even afwachten want gisteren en vanmorgen was hij heel erg fris, maar hij heeft me enorm verrast. Het wordt zeker een paard voor de kampioenschappen, ook in dressuur. Hij moet nog lagere scores kunnen halen.”
Over haar voetblessure zegt ze het volgende: “Tijdens de proef ben je zodanig gefocust dat je er niet aan denkt, je zet een psychologische knop om.
Ook al is Fletcha pas negen jaar, toch zal Karin in de cross er het maximale uit halen: “Ik zal er alles aan doen om mijn top tienplaats te behouden”.

Nog positief voor Karin is dat de cross ongeveer een minuut korter wordt omdat hindernissen 20 en 23 uit het traject zijn gehaald. Voor jonge paarden kan dit voordeliger zijn.