Joris Vanspringel is de nieuwe Belgisch Kampioen eventing

Joris Vanspringel is de nieuwe Belgisch Kampioen eventing









Op de laatste dag van Eventing Waregem werd zoals jaarlijks de 'Internationale Military Waregem' georganiseerd op het kasteeldomein 'Hemsrode' in Anzegem. Er werd deze ochtend begonnen met de cross van de 1*, maar het hoogtepunt van de dag was toch wel de CICO3* Nations Cup en het Belgisch Kampioenschap voor senioren.



Joris Vanspringel mag zich vanaf vandaag Belgisch Kampioen noemen. Hij wist deze titel te behalen met zijn Olympisch paard Lully des Aulnes. Gisteren kwam hij na het springonderdeel aan de leiding. Vandaag mocht hij als laatste Belg starten en hij wist dus wat hem te doen stond, een mooie foutloze cross rijden. Tijdpunten kon hij zich wel permitteren. Hij kreeg 17.60 strafpunten voor tijd aangerekend en verzekerde zo de Belgische titel met in totaal 69.70 strafpunten.



Wouter De Cleene behaalde het zilver met Alaric de Lauzelle. Ook hij wist een foutloze cross te rijden, maar kreeg 20.80 strafpunten voor tijd aangerekend. Hij kwam zo voor Steve Van Winkel te staan met in totaal 75.90 strafpunten. Steve Van Winkel en Airkan Sylvester kregen 27.20 strafpunten voor tijd en hadden zo een eindtotaal van 81.10 strafpunten. Dit was goed voor de bronzen medaille.



De overwinning in de CICO3* was voor de Duitse Stephanie Böhe en Haytom. Zij stonden sinds dag 1 al aan de leiding en gaven deze dus ook vandaag niet meer uit handen. Vandaag bleven ze foutloos in de cross en kregen ze slechts 0.40 strafpunten voor tijd aangerekend. Met een totaal van 47.10 strafpunten bleven ze redelijk ver voor op Izzy Taylor en Frog Rock. Ook zij crossten foutloos, maar kregen 1.60 strafpunten voor tijd. Dit bracht hun op een totaal van 49 strafpunten.



De Franse Caroline Chadelat en Kadessia zagen we terug op de derde plaats met in totaal 52.30 strafpunten. In de Nations Cup was de overwinning voor het Duitse team. Ondanks ze na de dressuur slechts met drie leden overbleven, wisten ze toch nog de overwinning te behalen. Met een totaal van 176.70 strafpunten waren ze veel te sterk voor de concurrentie. Groot-Brittanië werd tweede met in totaal van 186.70 strafpunten. De Fransen wisten ook nog op het podium te eindigen met 202.40 strafpunten. Voor België was er een vijfde plaats. Karin Donckers besloot om niet te starten, hierdoor was er geen schrapresultaat meer. Valentine Steeman kwam ten val op hindernis 4a en hierdoor werden er 1000 strafpunten aangerekend.





price-3 price-6 price-24 price-28 cic-3-ster-11