Ingrid Klimke naar winst in Wiesbaden, Giel Vanhouche zorgt voor beste Belgische resultaat

Ingrid Klimke naar winst in Wiesbaden, Giel Vanhouche zorgt voor beste Belgische resultaat
Aan de oever van de Rijn in het Duitse stadje Wiesbaden zagen we dit weekend de eventing ruiters aan het werk op een CIC3* niveau. Het was daar uiteindelijk Ingrid Klimke die de winst op naam schreef voor eigen land met haar SAP Hale Bob Old (v. Helikon XX) met wie ze haar leidingspositie na de dressuur niet meer uit handen gaf. Het tweetal finishte met een totaal van 23.80 strafpunten.

Ollie (Oliver) Townend noteerde in het zadel van de hengst Cillnabradden Evo (v. S Creevagh Ferro) een tweede plaats met een ttoaal van 25.20 strafpunten. De derde plaats ging naar Julia Krajewski en haar Samurai du Thot (v. Milor Landais) die hier een totaal van 29.10 strafpunten bij elkaar reden.

Voor Nederland zien we vervolgens een mooi resultaat van Tim Lips en zijn Bayro (v. Casantos). De combinatie stond op een sterke derde plaats na de dressuur en het springparcours, maar moesten in de cross toch 4 strafpunten laten noteren wat hun totaal bracht op 31.70 strafpunten en daarmee dus een vierde plaats. De Nieuw-Zeelander Tim Price zadelde Cekatinka en eindigde op een vijfde plaats met 35.40 strafpunten.

Giel Vanhouche eindigde met Azrael op een 13e plaats met een totaal van 48.90 strafpunten, terwijl Karin Donckers met Jalapeno op een 16e plaats eindigt met 53.80 strafpunten.

Klik hier voor alle resultaten