Equnews fotograaf wint FEI prijs voor beste 'riders portret'

Dat Equnews beschikt over enkele talentvolle fotografen wordt nogmaals eens bevestigd. Eventing fotograaf Jeffrey Fierens heeft vandaag bericht gekregen dat zijn foto van Lara de Liedekerke uitgeroepen werd tot de beste binnen de categorie 'Riders portret' van de FEI Solidarity World Photo Grand Prix.

Hoe werd jouw foto ingezonden voor deze wedstrijd?

Ik had toevallig iets vernomen van die fotowedstrijd. Maar wegens slechte ervaring met wedstrijden in het verleden had ik het eigenlijk uitgesteld tot de laatste dag om mee te doen. De doorslag was eigenlijk het feit dat het met een echte en deftige jury was. Een wedstrijd zonder likes of sms'en of al van die dingen.

Wat weet je nog van deze foto?

Ik herinner me deze foto nog alsof ik hem gisteren gemaakt had. Ik had juist een gebruikte Canon 300mm F4L lens gekocht. Ik had toen besloten om hem te testen tijdens het dressuuronderdeel op l'Equino in Waregem. Na het maken van enkele actie foto's zag ik dat het allemaal goed was en trok ik richting de uitgang van de arena. Maar op dat moment zag ik haar (Lara de Liedekerke). Opgewonden en gelukkig met een goed resultaat! Het enige wat ik moest doen was dit op foto vastleggen.

Al het werk van Jeffrey is op zijn website nifin.be terug te vinden.