Duitse FN eventing moet het misschien gaan stellen zonder Chris Bartle

Duitse FN eventing moet het misschien gaan stellen zonder Chris Bartle



De Brit Chris Bartle is al jaren de succesvolle rechterhand van de Duitse chef d'equipe eventing Hans Melzer. Samen wisten het tweetal veel succes te bereiken met het Duitse team. Het kwam dan ook voor de Duitse federatie als een verrassing dat de Brit nu gesolliciteerd heeft naar een functie in eigen land als chef d'equipe.

Bartle en Melzer wisten het Duitse team maar liefst naar zeven Olympische medailles te brengen, waarvan vijf goud. De toekomst naar de spelen in Tokio in 2020 zagen er dan ook rooskleurig uit. "Dit was voor mij een hele moeilijke beslissing. Ik heb een enorm goede band met het team, de paarden en het support vanuit Warendorf en van Hans Melzer waren voor 16 jaar lang een succes. Maar met deze sollicitatie in deze interessante en uitdagende functie voor mij ben ik de komende vier jaar dichter bij huis en bij mijn familie. Daarom in het belang van mijn familie heb ik besloten om deze stap te zetten", vertelt Bartle.

De Duitse FN vermeldt: "Wij zijn zeer verrast maar ook bedroefd om dit besluit van Bartle. Graag hadden we dit gouden duo in handen gehouden voor de spelen in Tokio. Wij hebben respect voor zijn besluit en zullen na moeten gaan denken over onze alternatieven voor de toekomst", vertelt Dr Dennis Peiler.


Foto - Michael Jung viert zijn overwinning met Takinou.