Dubbele winst voor Karin Donckers in Arville

Dubbele winst voor Karin Donckers in Arville
Met de jumping ging gisteren het laatste onderdeel door van de 10de editie van de Internationale Eventingwedstrijd in Arville. Het was ‘s morgens vroeg eindelijk weer wat frisser, of in ieder geval toch fris genoeg voor de paarden die nog in de wedstrijd zaten. De ochtend begon met het springen in de CIC2*, over een heel mooie omloop op de prachtige graspiste waarrond de commerciële standen en het restaurant waren gebouwd.

Er waren nog steeds 34 ruiters over voor deze laatste proef in de 2 ster. Zij traden aan in omgekeerde volgorde van het voorlopig klassement na de dressuur en de cross, met uitzondering van Dirk Schrade voor Duitsland, die namelijk 4de stond met Navarino 60, en 1ste met Mr. Tomtom. Twee paarden tegelijkertijd klaar hebben voor het springen is natuurlijk niet mogelijk …

Met Navarino 60 bleef Dirk mooi foutloos, waardoor hij in ieder geval al zeker was van een 4de plaats. De ruiters die voorlopig tussen de 12de en de 8ste positie stonden, bleven allemaal mooi foutloos. Daardoor namen we aan dat ook de best geklasseerde ruiters de lat op nul zouden houden, maar niets was minder waar en de kaarten van de allerbesten werden goed dooréén geschud. Dirk Schrade die als allerlaatste nogmaals aantrad, bleef nu ook foutloos en eindigde dus 1ste met Mr. Tomtom, maar ook 2de met Navarino 60 in deze hele mooie 2-ster-eventingwedstrijd. De 3de stek ging naar de Française Julie Bordenave met Uranium.

Vervolgens was het de beurt aan de allerhoogste categorie van dit schitterend concours, de 3-ster. Hier bleven er jammergenoeg nog maar 8 ruiters over van de 17 die aan de start waren gekomen, en wat werden er veel fouten gemaakt in het springen! De enige die op een klein puntje tijdsoverschrijding na een foutloze omloop reed, was Caroline Pupier met Forza van de Breemeersen. Daardoor klom zij op naar de 7de stek. Veel fouten dus in het parcours. Daardoor wist onze allerbeste Belgische eventingruiter, Karin Donckers, haar Gini ten Hunsel mooi naar de overwinning te rijden met slechts één balkje. De aanvoerster van het klassement, de Zwitserse Patrizia Attinger met Raumalpha zakte naar de 2de stek. Op drie stond voor Duitsland Kai-Steffen Meier met Francis 130, de echtgenoot van de dochter van de organisatoren.

Om deze fantastische dag en dit prachtige concours af te sluiten, was de 1-ster aan de beurt met 61 paarden. Bij de besten realiseerden velen een foutloze omloop, terwijl het verschil in punten aan de top slechts miniem was. De nummer één na dressuur en cross, de Fransman François Lemière, moest dus zeker ook foutloos rondrijden maar zijn paard tikte een balk zwaar aan en kreeg 4 strafpunten. Daardoor zette onze landgenote Karin Donckers de tweede proef van de dag op haar naam! Zij werd 1ste met Cunta Z, maar ook 4de met Hincapie en 9de met Hamilton ! Op de 2de stek vinden we de Zwitserse Tamara Acklin met Kontiki CH (6de na de dressuur en 5de na de cross), en op de 3de plaats Tom Goeman met Sibo de Quiesce (10de na de dresuur en 6de na de cross).