De negende editie van Eventing Arville staat voor de deur

De negende editie van Eventing Arville staat voor de deur

De negende editie van de Internationale Eventing Arville zal plaatsvinden van donderdag 26 tot zondag 29 juni 2014 in de buurt van Namen. Zoals elk jaar verwachten we opnieuw de Europese topruiters in deze discipline.


Ook dit jaar zal deze spannende paardentriatlon zijn reputatie waarmaken en aan een steeds groeiend en trouw publiek een onvergetelijk spektakel bieden. In totaal zullen niet minder dan 280 deelnemers van start gaan in drie niveaus van deze vierdaagse internationale competitie.


Donderdag en vrijdag kan het publiek gratis de dressuurproeven bijwonen en enkele van de grootste namen in de eventingsport aan het werk zien.


Zaterdag kunnen de gepassioneerde toeschouwers genieten van een opwindende cross country waarbij de ruiters de spectaculaire natuurlijke hindernissen, opgebouwd binnen het park van het kasteel van Arville, dienen te overwinnen.


Zondag kan men genieten van het laatste onderdeel, de jumping, gevolgd door de prijsuitreiking.


In de marge van dit sportief evenement kunnen de ongeveer 10.000 verwachtte toeschouwers genieten van een aangenaam bezoek aan het exposantendorp waar een groot aantal artikels in verband met de paardensport worden aangeboden.


Een restaurant, gelegen aan de hoofdpiste, zal gedurende de 4 dagen van de competitie open zijn. De toeschouwers kunnen er genieten van een heerlijk maal en tegelijk de wedstrijd vanop de eerste rang volgen.


Nieuw voor de cross country !


Na het vertrek van de laatste pachtende landbouwer en zijn koeien hebben we de vrijgekomen velden door een 50-tal zeer gemotiveerde schapen laten begrazen. Het cross-country parcours is dus licht gewijzigd met een extra lus en enkele nieuwe hindernissen, opgebouwd in dezelfde stijl als het huidig parcours.


Zoals in 2013 voorziet het programma een lange versie (CCI) voor de 1* cross-country en een korte versie (CIC) voor de 2* en 3* cross country.


Bron: Persbericht Arville