Belgische Junioren equipe grijpt naast een teammedaille

Belgische Junioren equipe grijpt naast een teammedaille
Dit weekend was er het EK in Aken (Dressuur), het EK in Wiener Neustadt (Jumping jeugd) en ook het EK in Biay Bor (Eventing Junioren). Op dat laatste Europees kampioenschap stond de Belgische Junioren equipe na de cross country van gisteren dicht bij een medaille. Zij stonden toen op een voorlopige 4e plaats.
Maar na het beslissende springonderdeel van vandaag zijn zij niet verder geraakt dan die 4e plaats en zo grijpen zij net naast een medaille.

Individueel eindigden alle Belgen tussen de 20ste en de 30ste plaats.
Lauren Eggermont werd 21ste met Every Chico Sun nadat zij 2 strafpunten voor tijd kreeg in het springparcours. Zij deden 1 plaats beter dan Nele Reveyn en Caesar van Desta. Voor hen waren er 8 strafpunten vandaag. Hetzelfde resultaat was er voor Belgisch kampioen Senne Vervaecke met Feebe van Alsingen. Hij eindigde uiteindelijk op de 26ste plaats. Op de 29ste plaats zagen we Laura Birkiye met Valentine C. Zij verlieten het EK met 5 strafpunten na een springfout en tijdsoverschrijding.

De gouden medaille was voor de Duitse amazone Johanna Zantop (FBW Santana's Boy). De Fransman Victor Levecque (Phunambule Des Auges) won de zilveren medaille. Het brons wa voor de Duitse Hanna Knuppel (Carismo 22).

Klik hier voor de uitslag.