Belgische eventingruiters hoopvol voor slotproef op het EK

Belgische eventingruiters hoopvol voor slotproef op het EK
Deze namiddag starten om 16 uur onze Young Riders op het EK eventing  aan het laatste onderdeel, de jumping. Voor aanvang van deze proef blikken zij nog eens terug op hun prestaties van gisteren tijdens de cross country.

Clara Davoine:
Unica was super goed gisteren. Ze heeft veel energie en ze focuste zich goed op alle hindernissen. Ik heb geen enkel alternatief moeten nemen. Hopelijk kunnen we ons EK straks goed afsluiten.

Chloé Raty:
Ik ben heel tevreden met onze topprestatie, zowel individueel als met het team. Ik heb een moeilijke opwarming gehad, want er waren enkele ongevallen en een zware regenbui, daardoor lag de wedstrijd even stil. Ik stond ook een beetje onder druk omdat Jasper en Clara al foutloos waren. Maar uiteindelijk was alles super verlopen. Ik kijk al uit naar de jumping van deze namiddag.

Jasper Doevenspeck:
De cross is volledig verlopen zoals gepland. We zijn met ons 3 zonder enige hindernisfouten aan de finish gekomen. En dat desondanks dat meer dan de helft van de deelnemers in de fout is gegaan. Hierdoor zijn we zowel individueel als in het landenklassement sterk opgeschoven. Girlpower nam alles super goed aan en deed deze uitdagende cross er simpel uitzien. In het laatste deel van het parcours sloeg de vermoeidheid echter toe. Dit in combinatie met een gereden alternatief heb ik tijd verloren waardoor ik enkele strafpunten heb opgelopen. Alle paarden zijn goed gerecupereerd en zijn klaar voor de jumping. We hebben 3 goede springers bij en gaan zo goed mogelijk proberen op te schuiven in het klassement.