Belgische amazones aan de leiding na de dressuur in Arville

Belgische amazones aan de leiding na de dressuur in Arville
Terwijl de 3* Eventingwedstrijd van Arville al tot de favoriete wedstrijden behoorde van menig grote naam in de eventingsport, konden we dit jaar toch nog een enorme verbetering noteren wat de bodem betreft van de dressuurproeven. Deze gaan vanaf nu niet meer op gras door, maar op een prachtige nieuw aangelegde zandbodem.

We hoeven u dan ook niet uit te leggen dat het eerste deel van de wedstrijd in de CCI 1*, CCI 2*, CIC 2* en CIC 3* perfect is verlopen! Na deze tweede dag in het teken van dressuur, kennen we nu alle tussenstanden voor de aanvang van de cross en de jumping op zaterdag en zondag.

De aanvoerders in de dressuur zijn momenteel Laura Birkiye voor België met Valentine C in de CCI 1*, zoals we u gisteren al konden laten weten Lara de Liedekerke met Averouge des Quatres Chènes in de CCI 2*, Maxime Livio voor Frankrijk met Ridano Elmy in de CIC 2* en opnieuw Lara de Liedekerke in de CIC 3*, deze keer met Ducati van den Overdam. Een fantastisch moment natuurlijk voor de organisatoren van deze schitterende eventingwedstrijd, de familie de Liedekerke!

Zaterdag staat volledig in het teken van springen, met vanaf 9 uur de cross-country voor de deelnemers van de CCI 1* en 2*, maar er is ook jumping voor de reeksen CIC 2* en 3*. De cross is alvast weer echt veelbelovend. Eens temeer loopt het parcours doorheen het prachtige park rondom het kasteel van Arville, met op verschillende plaatsen een zicht op een groot deel van het parcours. Dit terrein dat deels bestaat uit bossen en deels uit uitgestrekte heuvelachtige weiden leent zich uitstekend om iedereen te doen vibreren.

De trouwe bezoekers herkennen meteen enkele opvallende hindernissen die hier altijd als stonden zoals de splash en de sky jump, maar de alom bekende eventingparcoursbouwers de Willis Brothers hebben ook dit jaar weer veel meer voor u in petto.