Belgen crossen foutloos in Le Lion d'Angers

Belgen crossen foutloos in Le Lion d'Angers
Op het Wereldkampioenschap Eventing voor jonge paarden hebben de Belgen vandaag een paar mooie crossparcoursen gereden. Bij de zevenjarigen bleef Maxime Lambrecht foutloos in 9 minuten 9 seconden en staat met 56,8 strafpunten op een voorlopige 26ste plaats. In deze proef staat James Avery met Vitali voor Nieuw-Zeeland aan de leiding met 43,6 strafpunten. De Britse Mary King en King Robert staan voorlopig tweede met 44,3 strafpunten, gevolgd door Australiër Christopher Burton en Lawtown Boy.

Voor Geoffrey De Jamblinne en Consequent Pia Z kwamen er in de cross 14,4 strafpunten bij waardoor het duo nu op de 32ste plaats staat. Pieter De Cleene staat op plaats 42, Annesjien Wouters op plaats 45.

Klik hier voor de voorlopige score.

Bij de zesjarigen is Geert Adriaensen met Rafiki de beste Belg. Zij crossten eveneens foutloos en hebben nu de 18de plaats in handen met 48,1 strafpunten. Lara de Liedekerke volgt op plaats 25 met 51,5 strafpunten, ook zij bleef vandaag foutloos met QC Chica Leena. Julia Schmitz staat op plaats 29. In deze proef staat de Britse Izzy Taylor op kop met Monkeying Around. Zij verzamelden tot nu toe maar 37,6 strafpunten. Paul Tapner en Bob Chaplin volgen voor Australië met 38,1 strafpunten. De Ierse Elizabeth Power staat derde met DSL The Entertainer.

Klik hier voor het volledige tussentijdse resultaat.