Arville viert deze week haar 10-jarig bestaan

Arville viert deze week haar 10-jarig bestaan
Morgen wordt de aftrap gegeven van de tiende editie van de Eventingwedstrijd in Arville. 4 volle dagen spanning, met maar liefst 3 internationale proeven: een CCI*, een CIC** en een CIC***. Goed voor 150 ruiters komende uit 7 verschillende landen, die zich zullen meten in de 3 verschillende proeven waaruit een Eventingwedstrijd bestaat: dressuur, een cross-country en een springparcours.

De wereldelite van eventingruiters zal hier aanwezig zijn vlakbij Namen van 2 tot 5 juli. De wedstrijd gaat door op het prachtige domein van het Kasteel van Arville in Sart-Bernard. Op het programma staan op donderdag 2 en vrijdag 3 juli de dressuurproeven; op zaterdag 4 juli de spectaculaire cross-country en op zondag 5 juli de springproef, gevolgd door de prijsuitreiking.

Naast het wedstrijdgebeuren, is er ook een exposantendorp voor de vele bezoekers met een dertigtal standen, maar je kunt het domein ook bezoeken met paard en koets en er zijn verschillende restauratiegelegenheden.

De wedstrijd van Arville heeft sinds haar eerste editie in 2006 een enorme evolutie gekend, en steeg in sterren. Arville is nu inderdaad een niet te missen evenement op de Europese kalender. Met een drie-sterrenwedstrijd, prijkt Arville nu tussen de meest prestigieuze in deze discipline.

Het wordt weer een grootst paardenweekend, met een unieke wedstrijd waar de meest getalenteerde ruiters zich komen meten. Een fantastisch weekend om een uitstap te maken met vrienden en familie!

Ontdek de wedstrijd op www.arville.be en volg ons op Facebook Eventing Arville.