Alle Belgische paarden zijn "fit to compete" op het EK

Alle Belgische paarden zijn "fit to compete" op het EK
Deze voormiddag had op de terreinen van het schitterende Blair Castle de loting plaats waarbij België als vijftiende en laatste starter uit de bus kwam.

Vanmiddag werden de paarden voorgesteld op de eerste horse inspection. Oorspronkelijk stonden er 7 combinaties op de long list voor het EK maar om veterinaire redenen vielen 3 paarden uit zodat het Belgische team met drie ruiters en vier paarden afreisde naar Blair Castle.

Fletcha van ’t Verahof en Lamicell Unique (reserve) van Karin Donckers, Figaro de Verby van Giel Vanhouche en Lully des Aulnes van Joris Vanspringel werden “fit to compete” bevonden.

Coach Marc Rigouts en chef d’équipe Alec van den Abeele stellen hun ruiters en amazone als volgt op : 1. Giel Vanhouche – Figaro de Verby, 2. Joris Vanspringel – Lully des Aulnes en 3. Karin Donckers – Fletcha van ’t Verahof.

Donderdag (Giel Vanhouche) en vrijdag (Joris Vanspringel en Karin Donckers) staat de dressuurproef op het programma, telkens vanaf 11 u 05., zaterdag de cross country (vanaf 11 u 45) en zondag de jumpingproef. (vanaf 12 u 15).

Alles is live te volgen op FEI TV.