Evelyne Putters en Belgische junioren nemen leiding in EK Oliva

Evelyne Putters en Belgische junioren nemen leiding in EK Oliva

Vandaag stond de tweede ronde van het Europees kampioenschap voor junioren gepland in Oliva. Evelyne Putters startte na de eerste omloop op de tweede plaats maar hield haar sterke prestaties aan. Samen met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Rêve) neemt de Belgische amazone zo de leiding in de individuele ranking van het klassement.

Het Belgische team springt mee - met het succes van Putters - naar de kop positie. In het landenklassement maakt Nederland een grote sprong voorwaarts. De junioren in oranje springen van de vijfde naar de tweede plaats. Ierland, dat gisteren nog op kop stond, zakt terug naar de derde plaats.

Evelyne Putters op kop van de individuele ranking

De Belgische amazone Evelyne Putters staat op medaillekoers. Samen met haar 11-jarige Zangersheide-ruin, Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve) neemt ze na een foutloze omloop de leiding in het klassement. Voorlopig staat Klara Koziol met Rocky (Cartello B Hol.) op de tweede plaats voor Tom Wachman en Lazzaro Delle Schiave (Acodetto 2).

De Nederlandse Junioren maakten vandaag een sterke indruk. Nick Nanning spring voorwaarts naar de vierde plaats met de 13-jarige Bandia (Clinsmann 2). Mart Ijland volgt op de vijfde plaats met de KWPN-ruin, Hero (Cantos).

Voor België wist Aurelia Guisson haar kunnen te tonen. Samen met No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Reve) zette Guisson een sterke ronde neer en springt zo naar de 10e plaats in het klassement. 


Team Ranking

Individuele Ranking