Emilie Conter snelt naar 6 in CSI3* 1,50m van Dinard, Chat Botte ED en Hope van Scherpen Donder winnen

Emilie Conter snelt naar 6 in CSI3* 1,50m van Dinard, Chat Botte ED en Hope van Scherpen Donder winnen

In het Franse Dinard schitterenden de Belgen ook vanavond in diverse rubrieken. Emilie Conter sprong naar een prachtige zesde plaats in de CSI3* 1,50m, de Belgische paarden Hope van Scherpen Donder en Chat Botte ED gingen elk met een belangrijke overwinning aan de haal. 

QUICK RESULT CSI5* 1,55m

1. Billy Twomey - Chat Botte ED
2. Douglas Lindelöw - Cheldon
3. Tobias Meyer - Samurai 501


De elfjarige Zangersheidegefokte hengst Chat Botte ED, een zoon van Casall ASK, won de toprubriek van de dag met zijn Ierse ruiter Billy Twomey. In 77,51 seconden rondden ze dit parcours tegen de klok af en versloegen zo zo'n 45 deelnemers. De Zweed Douglas Lindelöw en Cheldon (Chacco-Blue) finishten als tweede in 78,95 seconden en waren zo dus bijna anderhalve seconde trager. Tobias Meyer zorgde voor een Duitse derde plaats in 82,44 seconden met Samurai 501 (Stalypso).

Drag du Buisson Z, opnieuw een fokproduct van Zangersheide, wist vierde te worden. De elfjarige zoon van Dutch Capitol scoorde de vierde plaats onder Fransman Edward Levy. Mohamed Taher Zeyada en Vizalaty (Newton de Kreisker) rondden de top vijf af voor Egypte. 

CSI3* 1,50m

In deze proef behaalde Emilie Conter met BWP'er Mufasa (Wandor vd Mispelaere) een zesde plaats na een foutloze ronde van 75,8 seconden.

De topplaatsen gingen hier naar Belgische paarden: BWP-merrie Hope van Scherpen Donder won onder Abdel Saïd voor Egypte. Deze twaalfjarige dochter van Quadrillo klokte af op 67,29 seconden en bewees zich zo een halve seconde sneller dan Que Bueno de Hus Z (Que Guapo) met Henrik von Eckermann voor Zweden. Thierry Rozier reed Star naar de derde plaats. De rest van de top vijf bleef ook in Frankrijk; Mathieu Bourdon werd vierde, Timothee Anciaume vijfde. 

Klik hier voor alle resultaten.