Emilie Conter schittert in hoofdrubriek Wellington!

Emilie Conter schittert in hoofdrubriek Wellington!

De Ierse springruiter, Darragh Kenny geeft de concurrentie geen ruimte in Wellington. Nadat hij de 1.45m hoofdrubriek op donderdag won, schreef hij ook de eindzege op naam op vrijdag. Ditmaal in het zadel van Serendepety (Stolzenberg x Escudo I, fokker: Jennifer Lee).

De Ier won met geen seconde voorsprong. "De 1.45m snelheidsrubrieken zijn erg competitief in Wellington," vertelt Kenny. "Je moet dus ook het geluk een beetje aan je zijde hebben. Maar ik wist dat ik op mijn paard kon rekeken, en nam dus de nodige risico's..."

Op het podium volgde Jad Dana met de Nederlands gefokte, Fleur-de-Lis' Cherie (Clarimo ASK, fokker: Paardenhouderij Janssen). De 12-jarige merrie werd in het verleden nog succesvol uitgebracht door Gregory Wathelet en Nadège Janssen. Voor eigen publiek vervolledigde Caroline Mawhinney de top drie met Stella Levista (Satisfaction FRH, fokker: Marten Frehe-Siermann).

Samen met Frank Schuttert zijn voormalige Jet Blue (VDL Zirocco Blue, fokker: K. Duursma) volgde Carly Anthony op een vierde plaats. Voor België vervolledigde Emilie Conter de top vijf in het zadel van Ocean Quality (Baltic VDL, fokker: Quality Stud).