Emilie Conter blijft beste Belg op Nederlandse bodem

Emilie Conter blijft beste Belg op Nederlandse bodem

Na afloop van  de 1.40m Medium Tour wist Thiago Ribas Da Costa deze middag de eindzege op naam te schrijven. De Braziliaan snelde naar de winst met de 12-jarige Dreambrina (Verdi). Kim Emmen won de rubriek voor zevenjarigen.

Het paar hield als enige de chrono onder de 62 seconden. Katharina Offel volgde op de tweede plek met Etna (Canturano). Het podium werd afgewerkt door Hikari Yoshizawa met onder het zadel Conrato (Caretino  2).

Voor eigen publiek loodste Leopold van Asten VDL Groep Elexia (Calvaro FC) foutloos naar de vierde plaats.  Voor  België plaatste Emilie Conter zich als beste amazone. Conter  loodste haar Balento C.S. (Balou du Rouet) foutloos naar de negende plek.

Kim Emmen laat Wilhelmus klinken

In de 1.35m proef voor zevenjarigen liet Kim Emmen het Wilhelmus klinken met I Love You M (Andiamo). Hayley Barnhill volgde op de tweede plek met de SF-merrie, Dirka de Blondel (Very Berlin de Castel). Voor eigen publiek werkte Yves Houtackers het podium af. Houtackers plaatste zich op de derdee pllek meet  Daigo  de la  Dhuys (Kapitol D'Argonne).