Elke Appeltans wint U25 Grand Prix Lanaken

Elke Appeltans wint U25 Grand Prix Lanaken

Er lijkt geen houden aan de Belgische U25-amazone, Elke Appeltans. Na een barrage met zes sprong Appeltans deze ochtend foutloos naar de 1.45m Grand Prix zege in Lanaken met haar 10-jarige Alencia Von Hary Z.

Appeltans won eerder deze week en vorige week al enkele U25 rubriek en zette vandaag de kers op de taart met ongeveer twee seconden voorsprong. Het duo werd opgevolgd door Lucas Wenz met de zoon van Chacco-Blue, Chandon de Blue. Het internationaal podium werd afgewerkt door Georgia Tame met de 9-jarige Donavaya (Don VHP Z).

Net buiten het podium volgde de Duitse amazone Saskia Völkel met de 11-jarige KWPN-merrie, Girl Power. Met de tweede snelste tijd, maar ook één springfout volgde Tristan Guisson met zijn eigen gefokte, zoon van Elvis ter Putte, Explosion vh Legitahof Z. Louise Losfeld werkte de top zes af op de rug van de sBs-merrie, Fabulous (President).

Opnieuw Andres Vereecke

Eerder won Andres Vereecke de 1.35m CSI3*. Vereecke en de BWP-merrie, In The Mood bleven nipt voor op Santiago Diaz Ortega met de BWP-gefokte, Muzette (Emerald). Het podium van deze internationale rubriek werd afgewerkt door Joao Victor Castro en Helga.

In de 1.20m CSI1* bleek de Oost-Vlaming, Ruben Schelstraete de Belgische sterkhouder. Samen met zijn eigen Petruska vd Bisschop sprong Schelstraete foutloos naar de vierde plaats. Proefwinst kwam op naam van Charlie Magnier met de SF-ruin, Grupo Prom Uranos d'Or.

Uitslag 1.45m U25 GP

Alle resultaten

F. © Houou Tomita