Elke Appeltans laat Belgisch volkslied klinken in Lanaken

Elke Appeltans laat Belgisch volkslied klinken in Lanaken

Onder een stralende hemel sprong de Belgische amazone, Elke Appeltans deze ochtend naar de winst in de U25 1.40m rubriek in Lanaken. Bij Stoeterij Zangersheide nam de Belgische amazone een ruime voorsprong op de concurrentie en won uiteindelijk met de 10-jarige Alencia Von Hary Z.

Het paar dook als enige foutloos onder de 36 seconden en bleef zo de Deense amazone Philippa Wildfang Linde met de 12-jarige KWPN-merrie, Fafira W. Bas Moerings werkte de top drie af in het zadel van zijn eigen KWPN-zoon van Cardento, Jesther

Net buiten het podium volgde landgenote Teddy van de Rijt op de vierde plaats. De Nederlandse amazone strandde net buiten de top drie met haar Ukato-merrie, Herma.

Elisa Arroyave houdt Belgische eer hoog

Eerde snelde Max Sillfors in de CSI1* 1.15m proef naar de winst. Samen met de zoon van Colestus, Kopiapo JS bleef de Zweed ongeveer een seconde voor op Piet Raijmakers Jr met onder het zadel Lieven Devos zijn BWP-ruin, New Blue (Mr. Blue). Elise Arroyave werkte de top drie af met de SF-hengst, Djoey Star (Telstar de la Pomme).

alle uitslagen