Elisa Strubbe: "Als ik na de combinatie iets korter had gedraaid, had ik misschien het goud gepakt"

Elisa Strubbe: "Als ik na de combinatie iets korter had gedraaid, had ik misschien het goud gepakt"

De jonge amazone Elisa Strubbe zette afgelopen weekend de beste Belgische prestatie neer in de CSI1* Grote Prijs in het Sentower Park. Met de elfjarige merrie Fantasy van de Windeweg reed Strubbe een sterke barrage en nam zo het zilver mee naar huis. Het parcours dat gebouwd stond over een hoogte van 1.30m leek een 'piece of cake' te zijn voor het duo. Equnews vroeg haar naar de strategie die ze gebruikte in de barrage en welke mentaliteit Fantasy heeft in de piste. 


Hoe vond je het parcours staan in deze Grote Prijs? 

"Ik vond het een mooie 1* Grote Prijs. Het parcours stond eerlijk gebouwd." 

Je zette een topprestatie neer in Oudsbergen. Zat dit resultaat eraan te komen met Fantasy? 

"De laatste tijd loopt Fantasy heel goed. Ze springt echt heel competitief en geeft zich 100%. Het is altijd al een snel paard geweest. Fantasy is van nature een paard dat het tempo erin weet te houden." 



Je greep net naast de winst in deze GP en nam genoegen met een tweede plaats. Waar had je alsnog het verschil kunnen maken om met die overwinning naar huis te gaan? 

"Ik kon na de combinatie in de jump-off iets korter gedraaid hebben, dan waren we misschien met winst naar huis gegaan. Maar als ik die keuze had gemaakt, nam ik wel het risico om een fout te krijgen op de volgende sprong en heb ik voor een iets grotere wending gekozen." 

Hoe zou je het karakter van Fantasy omschrijven? 

"Fantasy is in de omgang echt een zeer zacht en lief paard. In de ring is ze dan weer een echte vechter. Ze wil zich altijd volledig geven, ze heeft een echte winnersmentaliteit." 


Wat zijn je toekomstplannen nog met Fantasy? 

"Voorlopig heb ik Fantasy nog zo'n twee maand onder het zadel. Ik rij haar tot de eigenares van Fantasy bevallen is van haar kindje en dan gaat ze terug." 

Waar gaan we jou nog tegenkomen deze winter op concours? 

"Binnen twee weken ga ik in Lier in het Azelhof de internationale concours meerijden!" 


Bron: Equnews