Dylan de Rijcke's voormalige Jeleena de Muze scoort in Grote Prijs Tryon

Dylan de Rijcke's voormalige Jeleena de Muze scoort in Grote Prijs Tryon

Zes combinaties kwalificeerden zich vannacht voor de barrage van de 1.50m Grote Prijs van Tryon. Op Amerikaanse bodem wist enkel Conor Swail met GK Coco Chanel (Clarimo ASK) het verkort parcours foutloos af te werken.


QUICK RESULTS
1. Conor Swail - GK Coco Chanel
2. Luiz Francisco de Azevedo - Collin
3. Rowan Willis - Diablo VII


De Ierse springruiter, Swail, en de 11-jarige Clarimo ASK-zoon klokten foutloos af in 40,17 seconden. Ruim één seconde sneller, maar met een springfout op de teller, volgde Luiz Francisco de Azevedo met de KWPN-ruin, Collin (Colandro).

Rowan Willis vervolledigde het podium met Jeannette Bervoets' gefokte Diablo VII (ARD VDL Douglas). De 11-jarige ruin werd in het verleden nog uitgebracht door de Britse springruiter, Ben Maher.

Net buiten het podium volgde Paul O'Shea met onder het zadel Skara Glen's Channcelloress (Chacco-Blue). De top vijf werd afgewerkt door Hilary Mc Nerney met Kevin Jochems' voormalige Captain Cooper (Namelus R). Voordien zaten ook Marc Houtzager, Sanne en Leon Thijssen en Mark Martens in het zadel van de KWPN-ruin.

Beste Belgische 'vertegenwoordiger' was Christel Baert's gefokte Jeleena de Muze (Tornedo FCS). Met Lauren Tisbo in het zadel sprong de voormalige troef van Dylan De Rijcke naar de zevende plaats.

"Met slechts acht foutlozen in de barrage was het een goed gebouwd parcours," vertelde Swail na afloop. "Je had echt nood aan een meer ervaren paard om een kans te maken op de winst. Het begin van het parcours was verraderlijk, en de dubbel lijn die volgde evenzeer."

Uitslag