Dubbele overwinning voor Thierry Goffinet in MET

Dubbele overwinning voor Thierry Goffinet in MET

Twee overwinningen na elkaar, dat speelde Thierry Goffinet vanmiddag klaar in Spanje op de MET.  Onze landgenoot won er de proef voor zevenjarige paarden én de Silver 1,35m. 

Silver 1,35m

Met de achtjarige sBs-merrie Fauve DB (Gitano) sprong Goffinet hier naar de eerste plaats in 31,52 seconden. Zo versloeg hij de Braziliaanse Karina Johannpeter met Vanilla Di Villagana (Contender), die de finish in 32,36 seconden bereikten. Günter Schmaus stuurde Contina G. (Contendro I) naar het brons. De Zwitsers Niklaus Schurtenberger en Thibaut Keller maakten de top vijf af. 

7 yo

Hier stuurde Goffinet de Balou du Rouet-zoon Gray d'Albion DB naar de overwinning. Met een tijd van 29,84 seconden in de tweede fase versloeg hij de 31,67 seconden van Fransman Harold Boisset en Chopping de Ceris (Levistan) met gemak. Domenico Morosoli en Henkie-Penkie (Plot Blue) zorgden voor Zwitsers brons.

Gold 1,40m

Ook hier kon Thierry Goffinet het niet laten om een prijs weg te kapen. In het zadel van Balrika (Baloubet du Rouet) werd hij nu zesde in 34,63 seconden. Harold Boisset wist dit keer te winnen, met Quolita Z (Quasimodo Z) finishte hij in 31,57 seconden. Faye Adams en Matthew Sampson maakten het podium compleet. 

Klik hier voor alle resultaten.