Dries van der Linden scoort nogmaals podiumplaats in Monte Carlo

Dries van der Linden scoort nogmaals podiumplaats in Monte Carlo

In de CSI2* Grand Prix in Monaco was Dries van der Linden zonet één van de drie enige combinaties die zonder springfouten het 1.45m hoge parcours wist te voltooien. Twee jammere tijdsfouten hielden hem van een plek in de barrage, waardoor hij uiteindelijk als derde eindigde op de rug van Inero Z (Indoctro).

De barrage besliste op het eind wie het goud, en wie het zilver mee naar huis mocht nemen. In het zadel van de 12-jarige BWP merrie, Kandora (Berlin), zette Claire Beecroft een voorzichtige foutloze neer en kwam zo op één. De Fransman Romain Potin tikte met Coconet (Colman) in de barrage één balk uit de lepels, en was zo goed voor zilver. Het brons kwam op naam te staan van onze landgenoot Dries van der Linden, die met slechts twee tijdsfouten in de basisomloop het op twee na beste resultaat neerzette.

Net buiten het podium klasseerden Ilaria Sutera en de 15-jarige BWP hengst uit Nabab de Reve, Homer de Muze zich voor thuispubliek op een vierde plaats. Daisy Farish volgde op de vijfde plaats met Etonemoi del Cabalero (Air Jordan).

Uitslag CSI2* - 1.45m

Kasper de Boeck naar zilver in Internationale openingsproef van de dag

Tijdens het eerste CSI nummer van de dag, een 2* proef over 1.15m, scoorde ook Kasper de Boeck alweer een mooi resultaat. Met Gerenia (Cantos) zette hij één van de drie dubbel foutloze parcoursen neer, en greep zo naar het zilver.

Goud was voor de Nederlandse Lauren van Berkel, die in het zadel van Chance de la Loge (Vivaldi du Seigneur) in de barrage net iets sneller was dan de Boeck. De Britse Isabella Beecroft-Luckett sloot op Zandara Z (Zandor) het podium af.

Uitslag CSI2* - 1.15m