Dries Dekkers wint Longines Rankingrubriek in Bonheiden

Dries Dekkers wint Longines Rankingrubriek in Bonheiden

In Bonheiden werd zonet de Longines Rankingrubriek van de CSI2* competitie verreden. 15 van de 52 startende combinaties konden een foutloze ronde springen en kwamen terug voor de ontknoping. In die barrage zorgde Dries Dekkers ervoor dat de overwinning in Belgische handen bleef: hij sprong een pijlsnelle ronde in het zadel van D&J Havanna (v. Griseldi) en klokte af in 35,09 seconden.

Hiermee bleef hij de Nederlandse Kim Emmen voor die deze week al zes rubrieken op haar naam wist te schrijven. Dit keer moest ze genoegen nemen met de tweede plaats na een foutloze barrage met Jack van het Dennehof (v. Toulon) in een tijd van 35,11 seconden. Jérôme Guery vervolledigde het podium. Hij rekende op Cambridge de Hus (v. Conrad de Hus) om in 37,36 seconden een foutloze ronde te springen.

Frederic Bouvard (Hugh Grant de Muze) en Jack Ansems (Fliere Fluiter) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. Alexander Kumps eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Luigi van de Kornelishoeve (v. Carabas vd Wateringhoeve) en klokte af in 38,41 seconden.

Klik hier voor de resultaten