Zoe Niessen, Dente de Schepper en Charlotte Delfaque weten te imponeren op de Dressage Grand Ducal Luxembourg

Zoe Niessen, Dente de Schepper en Charlotte Delfaque weten te imponeren op de Dressage Grand Ducal Luxembourg
In Luxemburg ging gisteren de Dressage Grand Ducal Luxembourg van start, de eerste dag van het programma stond vooral in teken van de jeugd. De eerste proef van de dag was de Pony Team competitie, in deze rubriek wist de Duitse Michelle Heinsch de overwinning op haar naam te schrijven. Ze reed Schierensees Don't Do It (Fs Don't Worry) naar een score van 69,571% en werd door twee van de drie juryleden zonder twijfel op rank één gezet.

Paulina Von Wulffen volgde het duo op met Dujardin B (Deinhard B) onder het zadel, zij scoorden iets meer dan een halve procent minder. De Nederlandse Jo-Anne Koch reed haar Beauty Star met 67,952% naar de derde podiumplaats.

Het beste Belgische resultaat kwam van Zoe Niessen zij reed Minerva Bijou (Molenhorn's Lucky Boy) naar de zesde plaats.

Bij de Junioren was de winst voor de Luxemburgse Emma-Lou Becca, zij reed Komet 282 (K2) met overtuiging naar de overwinning. Ze scoorde meer dan één procent hoger dan Elizaveta Lyban met Solid Gold. De top drie werd door de Nederlandse Amber de Groot en Homemade (Hexagon's Louisville) vervolledigd.

Felicitas Hendricks reed haar Faible AS (Fürst Piccolo) met volle overtuiging naar de overwinning bij de Young riders. Met een score van 71,078% liet ze Jade Ellery en Porsche's Eloy (Earl) maar liefst twee procent achter zich. Ook waren alle juryleden het erover eens dat ze de overwinning verdiende. Charlotte Remy en Hograf (Hofrat) vervolledigden de top drie.

Het beste Belgische resultaat in de rubriek kwam van Dente de Schepper en Emaico, zij eindigden met 67,941% op de vijfde rank.

Ook in de Intermediate II U25 rubriek waren de juryleden het unaniem eens over de winnares, dat was Charlotte Fry met Dark Legend (Zucchero). Cedric Gallinard volgde het duo op met Scherzo ZC (Ferro) onder het zadel. Carlijn Huberts reed Watoeschi (Harmony's Rousseau) naar de derde plaats voor Nederland.

Charlotte Defalque zette met Botticelli (Vivaldi) het beste resultaat neer voor België, ze eindigden op de zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten.