Z voor Jacobs en De Haes in Meerbeek

Z voor Jacobs en De Haes in Meerbeek
Christine De Haes met Fallujah van de ZelmVorige zondag hebben Nick Jacobs en Christine De Haes de klasse Z van de LRV dressuurwedstrijd in Meerbeek gewonnen.

Met Sandrina wist Nick Jacobs zich als beste van zes deelnemers te bewijzen in de Z2. Hij reed voor zijn vereniging in Holsbeek. Jos Scheepmans (Lubbeek) pakte met Werro vh Wauwerhof (v. Ferro) de tweede plaats. Marleen Neirynck en Valentina werden derde voor Nederokkerzeel.

In de Z1 overheersde Christine De Haes (Moorsel-Tervuren) met Fallujah vd Zelm (v. Rockefeller vd Zelm). Zij scoorde 203 punten en was zo ruim zes punten beter dan Lily Vanweevelt (Kortenaken) en Godwina vd Bruel (v. Münchhausen). Diane Jaubin (Bierbeek) en Rinaldo (v. Rubin Royal), de combinatie die vorige week nog de Z1 won in Tienen, werden derde.

Sofie Vergaelen kwam als winnares uit de bus in de M2. Ze pakte met Don Joaquino Ballante (v. Dancier) 185 punten en stuurde Gunther Van Espen met Scrabble (v. Hauptlord) naar de tweede plaats. Dit duo scoorde 10 punten minder.

Voor de M1 waren er twee ringen voorzien. In de eerste ring won Leen Pypen met Antigo B (v. Trento B) na een score van 193. Bart Paternot en Fedor vh Booienhof (v. Faustinus) scoorden twee punten minder en werden tweede.
Sien Van Driessche en Symphonie (v. Lawrence) waren de winnende combinatie in de tweede ring van de M1. Met 187 punten scoorden ze 4 punten meer dan Melissa Grouwels en Legolas (v. Lacantus), het duo dat tweede werd.

Morgen nemen de Brabantse combinaties het tegen elkaar op tijdens de Provinciale Dressuurdag in Gelrode.

De winnende combinaties in de lagere klassen waren:
L2: Birgit Ceuleers met Dodena (v. Vivaldo)
L1: Femke De Ridder met Falco vd Vlasbloemhoeve (v. Wandor vd Mispelaere)
L1: Melissa Grouwels met Aqua Di Gio (v. Alassio's Boy)
B2: Stephanie Flaming met Renaissance (v. Rover)
B2: Katrien Lambrechts met Rinarleen vh Vijverbos (v. Jokinal de Bornival)
B1: Tamara Heeren met Robin (v. Blue Hors Romanov)

Bron: Equnews
Foto: Equpics - Ben Coppesmette