Winst voor Dominique Mohimot in Vierzon

Winst voor Dominique Mohimot in Vierzon
Gisteren wist Dominique Mohimont (foto) met El Corona Texel de FEI Finale voor vijfjarigen te winnen op het CDI in Vierzon. Mohimont won met 80,8% en bleef zo 1,6% voor op de Franse Clémence Cathala en Kojak (v. Grand Passion). Haar landgenoot Guillaume Recoing werd derde met Enjoy de Hus, een zoon van Valdez.

Gildas Flament reed Al Capone Ene HN (v. Bilissimo) naar de vierde plaats, Jacqueline Tonnaer werd vijfde voor Nederland met Evita (v. Vivaldi).

Dominique Mohimont pakte ook nog eens de derde plaats in de Inter I met Zephyr, een tienjarige zoon van Jazz. Het duo werd derde met 68%. De Oostenrijkse winnares Ulrike Prunthaller en Bartlgut's Duccio (v. Dimaggio) wonnen met precies 72%. Pieter Ton en Veff's Falco werden tweede met 68,158%.

Ook de vierde plaats ging naar Nederland. Fieke Houwen scoorde 67,605% op Zweed. Groot-Brittannië claimde de vijfde plaats met Lucie Fallen en Nurejev.

In de Grand Prix bewees Jeroen Devroe zich met Eres DL. Het duo werd zesde met 68,420%. In deze proef vielen de topplaatsen bijna uitsluitend in Franse handen, met Jessica Michel op kop. Zij won in het zadel van Riwera de Hus, een dertienjarige Oldenburgse merrie van Welt Hit II. Hun score van 70,780% was bijna een half procentje beter dan die van Marc Boblet en Noble Dream Concept Sol (v. Caprimond), het duo op de tweede plaats. Claire Gosselin en Karamel de Lauture (v. Gribaldi) werden derde met 69,140%, Anne Sophie Serre reed Rossini naar de vierde plaats. De Duitser Stephan Köberle en Darjeeling werden vijfde.

Klik hier voor alle resultaten.