Wijziging locatie voor het Europees Kampioenschap Junioren en Young Riders

Wijziging locatie voor het Europees Kampioenschap Junioren en Young Riders
Van 19 tot 24 juli 2016 zal het Europees Kampioenschap Dressuur voor Children, Junioren en Young Riders plaatsvinden in Valencia en niet in Madrid.

Eerst was de organisatie toegewezen aan Madrid, maar meteen kwamen er geruchten dat de locatie ging wijzigen. Wegens lokale verkiezingen veranderde het stadsbestuur van Madrid, en dit stadsbestuur was minder geneigd om het Europees Kampioenschap financieel te steunen. 'Club de Campo Villa de Madrid', de locatie waar het Europees kampioenschap zou plaatsvinden, haalt nu aan dat er te weinig water beschikbaar zou zijn voor dit evenement tijdens de warme zomermaanden.

Vandaag werd bevestigd dat de locatie veranderd naar de terreinen van Oliva Nova, ten Zuiden van Valencia (Spanje). Deze terreinen liggen op 600 meter van het strand. Tijdens de wintermaanden worden er hier ook verschillende internationale jumpings gehouden.

Er zullen drie ringen gebruikt worden voor de drie verschillende divisies. Alle proeven zullen 's ochtends plaatsvinden tussen 8u30 en 13u30. Op zondag zal de Kür op muziek in twee ringen plaatsvinden. Eén zal 's ochtends gebruikt worden en de andere 's avonds, om zo te vermijden dat er in de hitte gereden moet worden.

Het Europees Kampioenschap voor de pony's zal plaatsvinden van 17 tot 21 augustus in Vilhelmsborg (Arhus) Denemarken.