Tom Franckx ijzersterk in 'final test' Beker jonge paarden

Tom Franckx ijzersterk in 'final test' Beker jonge paarden
Vorige zondag wist Tom Franckx met Dolores vd Kwikaard de concurrentie te kloppen in de 'final test' voor zesjarigen in de Beker Jonge Paarden in Sint-Niklaas. Het duo scoorde 85,2% en bleef zo 1,4% voor op Rob Van Puyenbroek en Begijnhoeve S Seymour. Isabelle De Cock scoorde op Dinka 75,2% en werd zo beloond met de derde plaats.

In de verdere top vijf pakte Brecht D'Hoore met Darcy de vierde plaats, 'Horse-Lounge amazone' Eline Borrey De Coninck en Davinci werden vijfde.

Tom Heylen mocht zich de winnaar van de 'final test' voor vijfjarigen noemen. Met El Capone scoorde hij 83%. Sambuca Tategoi en Cindy Schuurmans werden tweede met 78,2%. Tom Franckx pakte in deze proef de derde plaats met Evento D na een score van 77,6%. Isabel Cool reed Enjoy Me naar de vierde plaats, onder het zadel van Nick Van Laer eindigde Entertainer Win T op de vijfde plaats.

Maar Tom Franckx liet het niet bij die overwinning en derde plaats. Hij pakte ook nog de eerste én de tweede plaats in de 'final test' voor vierjarigen. Hij won met Showdancer (91,6%) en reed Fiona (91,2%) naar de tweede plaats. Amandine Prevost en Quaterdance scoorden 90,2% en werden zo derde. De vierde plaats ging naar Julie Dossin met First Lady, de vijfde plaats was voor Veronique Swagemakers en Sixth Sense.

Klik hier voor alle resultaten.