Titelverdedigers moeten forfait geven voor Beker van België

Titelverdedigers moeten forfait geven voor Beker van België
Numa Verberne liet via Facebook weten dat hij dit weekend niet zal starten in de Beker van België. Normaal gezien ging hij bij de junioren meerijden met zijn toppaard Riverdance (v. Wolkentanz). Deze achttienjarige ruin raakte vorig weekend jammergenoeg geblesseerd op de CDN in Heist Op Den Berg en in samenspraak met het team werd nu besloten dat Numa en Riverdance dus niet aan de start zullen komen dit weekend en ook volgend weekend in Compiègne niet.

Verberne en Riverdance waren één van de favorieten bij de junioren. Naast titelverdediger, mag Numa zich ook nog steeds Belgisch Kampioen noemen. De afgelopen maanden behaalde deze combinatie ook nog mooie resultaten op internationaal niveau. Zo werden ze in Lier nog twee keer vijfde en een keer derde.

Bij junioren zal het nu waarschijnlijk een strijd worden tussen Laura Luyten, Delphine Beck en Laura De Graeve. Bij de Young Riders wordt het dan weer uitkijken naar de proeven van Sanne Kielenstyn en Charlotte Defalque. Bij de pony's wordt het zeker en vast een spannende strijd met verschillende nieuwe combinaties.