Suraya Hendrikx en Inge Heylen zetten ijzersterke prestaties neer op CDI Le Mans

Suraya Hendrikx en Inge Heylen zetten ijzersterke prestaties neer op CDI Le Mans

In Le Mans wordt er dit weekend gestreden in diverse dressuur rubrieken. Zo ook in de driesterren Grand Prix die op naam werd geschreven door Thamar Zweistra en haar Hexagon's Double Dutch met wie ze een score van 70.957% bij elkaar wist te rijden. 

Dit was goed voor de overwinning op onder meer Louise Anne Bell en haar Into the Blue met wie ze met 70.217% op de tweede plaats eindigde. Gareth Hughes en KK Dominant zien we dan terug op de derde plaats met een score van 70.109%. 

Lucie Louws werd in deze rubriek nog vijfde met Evito met 68.935%. 

Domien Michiels noteerde voor België een achtste plaats met Intermezzo van het Meerdaalhof met een score van 68.022%. 

Prix St Georges

In de CDI2* werd er een Prix St Georges verreden waar het Gareht Hughes is die de overwinning op naam schrijft. Hij kon daarbij rekenen op Sintano van Hof Olympia die hij naar een score stuurde van 73.824%. Thamar Zweistra en haar Erina eindigden in deze rubriek op een tweede plaats met 71.265%. De Belgen maken het dan af door nog een derde en vierde plaats te noteren. Inge Heylen en haar Kalagan H zien we terug op de derde plaats met 71.265% en Hannelore Beckers en haar Crack C van het Vijverbos werden met 69.588% vierde. 

Intermediate B

Voor Belgie weet Lien Peeters in het Intermediate B naar de tweede plaats te rijden met een score van 67.600%. Thamar Zweistra noteerde hier met Hexagon's Filamanda de vierde plaats met een score van 67.350%. 

Young Riders

Bij de Young Riders was er opnieuw Nederlandse winst. Ditmaal was het Amber de Groot die aan de leiding ging met Homemade met een score van 71.716%. Daar bleef ze Suraya Hendrikx voor die met Black Beauty op een tweede plaats eindigde met 70.245%. Ook was er voor haar met haar andere troef Dear Friend 2 nog een vierde plaats. Xanthe de Backer en Batiqar werden nog vijfde. 

Ponies

Bij de pony ruiters gaat Lara van Nek met een tweede plaats aan de haal. Met haar Brouwershaven's Nairobi stuurde ze aan op een score van 71.190%. Met haar andere pony Baumann's Despino NRW was er ook nog een vierde plaats met 70.333%. De Belgische Liezel Everars eindigde met FS Capelli de Niro op de vijfde plaats met 68.762%. 

Met Amazing Comeback was er voor Lara van Nek ook nog een tweede plaats in de Junioren rubriek. Deze kende echter slechts 4 starters. 

Resultaten