Saumur: Fanny Verliefden en Laura Luyten sluiten dag af met winst

Saumur: Fanny Verliefden en Laura Luyten sluiten dag af met winst
In het Franse Saumur op het La Cadre Noir bleef de winst in handen van de Duitser Philipp Merkt en zijn DSP de Long met wie hij een totaalscore wist te bereiken van 74.750%. Zijn landgenote Laura Stuhldreier wist met haar Tesio 4 nog naar een derde plaats te rijden. Voor hun was er een score van 74.250%. Voor Nederland was het Brandy Bos met haar Charming Foret die hier naar een tweede plaats wisten te rijden. Met de Bodo nakomeling reed ze naar een score van 74.417% waarin vooral de uitgestrekte draf in het oog sprong.

In de tweester Freestyle Intermediaite I waren het onze zuiderburen die in de prijzen vielen. Hoewel de winst naar de Spaanse Borja Carroscosa met haar Escort 27 ging met een score van 74.708%, waren het verder de Belgen die de overige top vier wisten te vullen. Zo ging de tweede plaats naar Francoise Hologne-Joux in het zadel van Warhol (v. Warkant) die hier naar een score reden van 73.250% waarbij vooral de score voor de galopswissels uitblonken. Voor Charlotte Defalque was er vervolgens een derde plaats met haar Botticelli, zij behaalde hier een score van 70.667%. Op de vierde plaats vinden we vervolgens Lien Peeters met Day Dream die hier nog een score behaalden van 70.333%.

Voor Suraya Hendrikx was er bij de Freestyle voor de Junioren nog een mooie tweede plaats. In het zadel van haar Dear Friend 2 behaalde ze een score van 72.208%, hierbij moest ze enkel de Griekse amazone Theodora Livanos aan zich voor laten gaan. Deze wist met Winston naar de overwinning te rijden met een score van 73.125%

Bij de Junioren ging de winst ditmaal wel naar onze landgenote Laura Luyten en haar Dark Chocolate. Met een totaalscore van 74.583% lieten ze een fraaie constante proef zien die bol stond van de 7,5's en achten. Ook de Zwitserse Leonie Guerra was weer van de partij in de top drie. Ditmaal wist ze naar een tweede plaats te rijden in het zadel van haar Atnon met wie ze naar een score reed van 73.667%. De Nederlandse Florence Siemer wist nog een keer te shinen in het zadel van Zidane met wie ze deze keer naar een score reed van 73.375% wat goed was voor een nette derde plaats.

In de afsluiter van de dag de Grand Prix Special was het in deze driesterren wedstrijd Fanny Verliefden die haar BWP-er Indoctro v/d Steenblok naar de winst wist te rijden met een mooie score van 73.868%. Zij liet hierbij onder andere een sterke piaffe en passage zien.

De Spanjaard Jordy Domingo Coll eindigde op de tweede plaats in het zadel van Mango Statesman met een score van 69.118%, terwijl de Fransoos Philippe Limousin zich naar een derde plaats wist te rijden met een score van 69.039%.

Klik hier voor alle resultaten