Sanne Kielenstijn en Jorinde Verwimp overtuigende winnaars op Flanders Horse Expo

Sanne Kielenstijn en Jorinde Verwimp overtuigende winnaars op Flanders Horse Expo
De laatste dag van Flanders Horse Expo is aangebroken. Gisteren werd de laatste springrubriek gereden en deze voormiddag was het aan de betere Belgische dressuurruiters om zich te tonen op de hoofdpiste. Ze

Tijdens de Kür St. Georges was het Sanne Kielenstijn die met Air Miles Pb (v. Turbo Magic) naar de winst reed. Met een hoge score van 72,50 % wist ze zowel aan de jury als aan het publiek te tonen dat ze klaar is voor de U25. Vorig jaar zagen we deze combinatie nog aan het werk bij de Young Riders, waar ze verschillende mooie prestaties neerzette.

Op de tweede plaats zagen we Jorinde Verwimp, die met haar zevenjarige hengst Kastar Hof ter Zeedycke D'12 (v. Gameboy D 10) een score van 72,167% behaalde. Het was alvast een super goed begin voor Verwimp en het jong talent, waar ze gisteren de proef nog mee won. De top drie werd vervolledigd door Yoni De Souter en Indorado van't Kathof (v. Verdi). Zij behaalden samen een mooi eindtotaal van 70,833%.

Na de Kür St. Georges was het tijd voor de Kür Inter I. Deze werd gewonnen door Jorinde Verwimp en Arie Sollenburg (v. Olivi), die in Gent voor het eerst hun nieuwe Kür op muziek voorstelden aan het publiek. Op de tonen van Fame, Summer of 69 en Hit Me Baby One More Time wisten ze de jury te overtuigen. Ze waren de enige combinatie die erin slaagde boven de 70% te behalen (70,833%).

Plaats twee was voor Jennifer Reimer en haar paard Daiqiri Royal (v. Dancier). Dit duo kreeg een totaal van 69.125% voor hun Freestyle. Wouter D'Hoore en Drakkar van de Moerhoek (v. Florencio) maakten de top drie nog compleet met een score van 69,083%.