Olympisch kampioenenpaard Uthopia wordt geveild

Olympisch kampioenenpaard Uthopia wordt geveild
Zonet is bekend gemaakt dat Uthopia op 27 mei geveild zal worden. Het gaat hier over een online veiling, meer details zullen later bekend gemaakt worden.

Uthopia (v. Metall) won op de Olympische Spelen in Londen goud met het Britse team onder het zadel van Carl Hester. Later was de hengst ook succesvol met Charlotte Dujardin. Zo werd deze combinatie nog vierde in Amsterdam begin dit jaar. Al enkele maanden werd er gespeculeerd over een eventuele verkoop van de KWPN'er. Er wordt geen openingsbod vastgelegd, de hoogste bieder zal de eigenaar van de succesvolle dressuurhengst worden. Uthopia wordt verkocht door twee curatoren.

Richard Davidson, die ook opgenomen was in het Olympische team van Londen vindt de verkoop zorgwekkend. Hij laat weten: "Dit paard heeft de vorige vier jaar continue veterinaire begeleiding gekregen en kreeg op regelmatige basis therapie van een van de teamleden van Carl Hester. Zonder deze zorg en kennis, maak ik mij zorgen over de gezondheid van Uthopia. Mij is verteld dat volgens de laatste bevindingen dit paard een jaar op rust moet. Als dat het geval is, dan is het volgens mij tijd om dit paard op pensioen te zetten. Daarvoor is maar één plek geschikt: de stal van Carl Hester”.