Meer dan 74 % voor Fanny Verliefden in de Grand Prix Freestyle

Meer dan 74 % voor Fanny Verliefden in de Grand Prix Freestyle
Dag twee van 'The London International Horse Show' in Londen Olympia eindigde met de Grand Prix Freestyle. Voor België kwamen Jorinde Verwimp en Fanny Verliefden aan de start.

In de Grand Prix lagen de scores van de top drie al heel dicht bij elkaar en het beloofde dan ook spannend te worden in de Grand Prix Freestyle. Het werd een strijd tussen Charlotte Dujardin, Carl Hester en Hans Peter Minderhoud. Uiteindelijk was het Carl Hester die de overwinning wist te behalen met de 11-jarige Nip Tuck (v. Don Ruto). Hun Kür werd door de jury beloond met 83,750%. Vooral de pirouettes leken in de smaak te vallen bij de jury, hiervoor kreeg de combinaties verschillende negens. Ook de harmonie tussen paard en ruiter werd beloond met hoge scores. De Britse Charlotte Dujardin en Uthopia (v. Metall) werden tweede met 82,550%. De derde plaats was voor de Nederlander Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt (v. Florestan) met 80,975%.

Onze landgenote Fanny Verliefden eindigde met Annarico op een achtste plaats. Ze kreeg van de jury 74,125%. Jorinde Verwimp en Tiamo werden veertiende met 72,725%.

"De Kür ging niet zoals we gehoopt hadden, veel goede dingen, maar te veel dure fouten. Het was wel een fantastische ervaring om hier te mogen rijden," reageerde Jorinde Verwimp na de Kür.

Klik hier voor de resultaten.