Jorinde Verwimp: "Het is een fantastisch avontuur geweest"

Jorinde Verwimp: "Het is een fantastisch avontuur geweest"
 










Gisteren maakte Jorinde Verwimp in Rio haar Olympisch debuut in de Grand Prix. Zij kon zich jammer genoeg niet plaatsen voor de Grand Prix Special waardoor haar Olympische deelname erop zit.

Tijdens deze Olympische Spelen is Verwimp gastblogger bij Equnews. Zij blikt terug op haar Olympisch debuut.

"Donderdag 11 augustusu D-day! De eerste wedstrijddag voor mij. Ik was er helemaal klaar voor en Timmie ook. Alle voorbereidingen gingen zoals het moest. Ik begon mijn dag met 's ochtends nog een keer rond de wedstrijdpiste te stappen met Timmie. Daarna had hij nog een aantal uren om op rustig op stal te staan terwijl ik nog wat andere ruiters aan het werk wou zien in de Grand Prix.
Het niveau was vanaf het begin al zo enorm hoog. Ik wist dat 1 foutje teveel zou zijn voor een plaats in de Special. Maar ik had het volste vertrouwen dat we het zouden kunnen. Tijdens het losrijden voelde hij al niet helemaal meer zoals de dagen daarvoor. Wel goed genoeg maar dat extra beetje zat er niet in dus we hebben maar heel kort opgewarmd om hem fit te houden voor de proef. Hij begon de proef eigenlijk heel goed maar naar gelang het vorderde voelde ik de vermoeidheid toeslaan. Ik verloor hem in het galopgedeelte een beetje. Het ging eigenlijk vrij foutloos tot de wissels om de pas waar hij een ongewone fout maakte. De tijd om hem te herpakken was ook heel kort aangezien de linker pirouette meteen daarna volgde en ook die niet helemaal goed ging. De oefeningen daarna gingen wel weer goed maar zoals ik eerder al zei, 1 fout was eigenlijk te veel.

Ik kan niet helemaal verklaren waarom het wat moeizaam liep vandaag. Een samenloop van omstandigheden denk ik, lange vlucht achter de rug, warm weer & een heel lang en zwaar seizoen al achter de rug. Met 70.7% zou ik 1 jaar geleden dolgelukkig geweest zijn maar ik weet nu dat er meer ingezeten had. Ik ben wel super trots en blij met wat we samen hebben bereikt, van Junioren tot hier in Rio. Het is al een fantastisch avontuur geweest voor ons en ik weet zeker dat er nog veel mooie momenten bij gaan komen.

Maar eerst krijgt Timmie een welverdiende vakantie en ga ik nog wat genieten van mijn laatste dagen hier in Rio. Het is tenslotte wel een droom die uitkomt om hier te mogen zijn."