Isabel Cool slaat nieuwe weg in met Sjef Janssen

Isabel Cool slaat nieuwe weg in met Sjef Janssen
De Oost-Vlaamse amazone Isabel Cool heeft besloten om van trainer te veranderen. Ze zal nu trainen bij Sjef Janssen. Ze wil zo een nieuwe weg inslaan. Wekelijks zal ze verschillende keren afzakken naar het Anky Education Center voor de trainingen.

Cool werd de afgelopen drie jaar getraind door de Zweedse ruiter Patrik Kittel. Onder zijn begeleiding nam ze zo deel aan verschillende internationale wedstrijden in de Intermediaire en Prix St Georges. Isabel Cool liet aan onze redactie weten: "Na drie jaar bij Patrik Kittel, is dit een grote stap. Ik ben heel blij met wat hij mij de afgelopen drie jaar heeft bijgeleerd."

"Ik train vanaf november bij Sjef en we hebben afgesproken dat ik het komende jaar twee à drie keer per week met een aantal paarden kom trainen. Dit is heel intensief, ook qua planning voor mij. Hoofdzakelijk Constand (v. Vic), Aranco (v. Ferro) en Cheatodon (v. Vic) gaan mee. Als ik een probleem met een ander paard heb, dan zal Sjef me ook steeds bijstaan." Aldus de amazone van Coolhorses.

Over Sjef Janssen wist ze ons te vertellen: "Ik heb altijd al veel bewondering en respect gehad voor Sjef. Ook voor wat hij kan verwezenlijken met paarden en ruiters. Het is dankzij de selectie trainingsdagen van de KBRSF dat Sjef en ik verder hebben afgesproken voor de trainingen. Ik hoop dat hij mij net zo ver kan brengen zoals hij bij veel bekende ruiters al voor elkaar heeft gekregen."

Het doel van Cool is om met de drie paarden in de Grand Prix te starten na de winter. "Ze kennen alle drie alles, maar zijn nog niet scherp genoeg om al GP te starten. We moeten nog even wachten tot ze hier rijp voor zijn. Aranco is al het verst geëvolueerd. Hij is met zijn elf jaar ook de oudste. Samen met hem heb ik al enkele keren Inter II gestart en behaalden we scores van 70%. De andere twee zijn nog maar negen. Zij hebben iets meer tijd nodig voor ze klaar zijn voor de GP. Ik ga er alleszins 100% voor!" Besluit Isabel Cool.