Elfde plaats voor Jeroen Devroe in Stuttgart

Elfde plaats voor Jeroen Devroe in Stuttgart
Dit weekend vindt er in Stuttgart de CDI-W plaats. Op deze wedstrijd kunnen de ruiters en amazones punten verzamelen om zich te kwalificeren voor de Wereldbekerfinale in Gothenburg (Zweden). Deze ochtend was er de Grand Prix, daarin kwamen er twee Belgen aan de start.

De Spaanse Beatriz Ferrer-Salat en Delgado (v. De Niro) kregen van de jury 78,440%. Niemand wist het beter te doen en dat betekende dus de overwinning voor haar. De tweede plaats was voor Isabell Werth en Don Johnson FRH (v. Don Frederico), die voor hun thuispubliek mochten rijden. Zij kregen een score van 77,700%. Op de derde plaats zagen we nog een Duitse combinatie, namelijk Jessica von Bredow-Wendl en de veertienjarige hengst Unee BB (v. Gribaldi) met 76,960%.

Verder zagen we in de top vijf ook nog de Nederlander Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P (v. Paddox) en de Duitse Fabienne Lütkemeier met D'Agostino FRH (v. De Niro). Zij kregen respectievelijk 74,760% en 74,120%.

Jeroen Devroe en Eres DL (v. Sir Lui) werden elfde met 70,640%. Jorinde Verwimp en Tiamo werden nog dertiende met 69,700%. Op de CDI 4* in Lier, twee weken geleden, wisten Jeroen Devroe en Eres DL de Grand Prix Special nog te winnen.

Zowel Devroe als Verwimp gaan door naar de Reem Acra FEI Free Style.