Delphine Meiresonne wint in Heist-Op-Den-Berg

Delphine Meiresonne wint in Heist-Op-Den-Berg
Afgelopen weekend vond in Heist-Op-Den-Berg een nationale dressuurwedstrijd plaats. 'De Cavalerie' vormde het decor van deze wedstrijd. Op zondag stonden er verschillende proeven voor senioren op het programma.

Zo was er ook de Prix St Georges. In deze proef ging de overwinning naar Equnews amazone Delphine Meiresonne. Met de achtjarige Diva Noir SVB (v. Alabastro S.Extra) werd ze unaniem op de eerste plaats gezet. Ze kreeg van de jury een totale score van 67.895%. Op de tweede plaats zagen we Dominique Rombouts met Busy Lysi (v. Sandeman). Zij behaalden een totale score van 67.237%. Jacqueline Tonnaer reed met Olimp (v. Olaf) naar de derde plaats. Zij kregen van de jury 66.776% voor hun proef.

De top vijf werd vervolledigd door Dries Van Dyck met Salsa (v. Serano Gold) en Tom Heylen met Jar of Ballmore (v. Gribaldi). Zij behaalden respectievelijk 66.711% en 66.250%.

In de Intermediaire I ging de winst naar Pamela Verbeeck en Don Amigo (v. Don Crusador). Zij behaalden een totale score van 69.013%. Cindy Schuurmans reed met de Sandro Hit nakomeling Sandro Tategoi naar de tweede plaats. Voor hun proef gaf de jury een totale score van 66.974%. Monica Bogaert werd derde met Beau-Amor. Zij behaalden een score van 66.382%.

Verder in de top vijf zagen we Veronique Philippaerts-Engelen met Wendor (v. Kennedy) en Helen Wielockx met C'est Lui (v. Don Renoir). Zij behaalden respectievelijk 66.250% en 65.961%. We zien Veronique Philippaerts-Engelen steeds vaker terug op nationale wedstrijden met Wendor. Jorinde Verwimp rijdt hem voor haar op de grotere wedstrijden, maar Veronique zal hem nu ook af en toe meenemen op wedstrijd.

Laurence Roos was de beste in de Grand Prix. Met Fil Rouge (v. Stedinger) reed ze naar een totale score van 67.700%. Zo wisten zij deze proef op hun naam te schrijven. Daphne Van Oekel werd tweede met Gibraltar Alegria (v. Cantabrico). Zij kregen van de jury 66.150% voor hun proef. David Engelen vervolledigde de top drie met Royal Rubinstein (v. Rubin-Royal). Voor hun noteerden we een score van 66.100%.

Dominique Mohimont (Zephyr) en Brigitte Gerads (Finest Flavor) vervolledigden de top vijf met scores van 65.550% en 64.300%.

In de M10 was het Nick Van Laer die naar de overwinning reed met Just A Little Bit Krack V/h Klaverhof (v. Tango). Zij behaalden een totale score van 70.429%. Delphine Meiresonne volgde op de tweede plaats met Sir Donovan (v. Sir Donnerhall). Voor hun noteerden we een totale score van 69.714%. Barbara Masselus werd derde met de Johnson nakomeling Jersey Girl. Zij kregen van de jury 67.357%.

De top vijf werd vervolledigd door Sandy Craut met Cayano (v. Dayano) en Tom Franckx met Juschinski Van De Vogelzang (v. Tuschinski). Zij behaalden respectievelijk 67.286% en 67.214%.

Klik hier voor de resultaten.